úterý 17. května 2011

Stručně o terapiích na naší škole v roce 2010/11

Terapie loutkou
Pomocí loutky se žáci učili komunikovat, reagovat na otázky a situace, které v běžném životě často nastávají. Například, když někdo pláče anebo ho něco bolí. Umět pozdravit, když někam přijdu a rozloučit se, když odcházím. Nebát se dát najevo smutek anebo spokojenost, radost. Terapie probíhaly v třídách ZŠ speciální v prvním pololetí školního roku. Lektoři jezdili z ostravského THeatr Ludem
Z archívu školy


Z archívu školy
Arteterapie
Pod vedením lektorky Mgr. Jany Richterové si žáci Praktické školy zkoušeli hrát s barvou, míchat si barvy sami, malovat na zemi, na velké ploše papíru anebo ve stoje. Učili se vyjadřovat své 
představy, pocity a sny. Terapie probíhali na podzim roku 2010.
Z archivu školy
Z archivu školy

Aquaterapie

V aqvaparku v Kravařích se žáci speciálních tříd učí odpočívat ve vodě a někteří i plavat. Každý pátek autobus všechny žáky společně odveze do bazénu, kde je čekají vyškolení plavčíci a po plavání žáky opět přiveze zpět do školy. 
Z archívu školy


Z archívu školy
Baby Signs
Je znaková řeč pro miminka. Pomocí velké loutky – medvěda, se žáci speciálních tříd učí hravou formou lépe porozumět řeči a gestům – znakům, které běžnou řeč doprovázejí. Lekce probíhají pravidelně každé pondělí v rehabilitační třídě a jsou převážně hravou formou s různými dalšími pomůckami. Terapie probíhají pod vedením proškolené paní lektorky.

Z archivu školy
Z archivu školy

Muzikoterapie – Djembe
Bubnování na africké bubny pod vedením Iva Samiece – další aktuálně probíhající kurz pro starší žáky ZŠ speciální a Praktické školy. Celá škola se otřásá v rytmech tak, že se kurz raději přemístil do Domečku, kde se žáci rytmy mohou nechat klidně unášet dál.

Z archívu školy
Z archívu školy

Článek z časopisu Lvíček Duben 2011



Žádné komentáře:

Okomentovat